Welkom op de website van HSV de Edelkarper

Wij zijn een hengelsport vereniging met een actieve zee boot vis club en een zout kant en zoet afdeling opgericht op 2 maart 1962

Via deze website trachten wij u te informeren over onze hengelsport vereniging en de hengelsport in het algemeen, mocht u vragen of content hebben ter aanvulling kun u ons bereiken via de mail link boven aan de pagina

SELECTIEWEDSTRIJDEN 2019

Ook in 2019 organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland weer selectiewedstrijden voor de verschillende nationale kampioenschappen. Hieronder staan de data en de parcoursen van de wedstrijden.

 

Ook dit jaar kunnen deelnemers zich individueel opgeven via de webwinkel van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Het hoeft dus niet meer via de secretaris te lopen.

Wedstrijd Datum Parcours
Feeder 28-04-19 Kanaal door Voorne, Hellevoetsluis
Heren  11-05-19  Wilhelminakanaal, Tilburg 
Junioren 08-06-19 grachten Woudrichem
Teams  15-06-19  Zuid-Willemsvaart, Helmond 


De data en parcoursen van de verschillende finales Open Nationale Kampioenschappen vind je hieronder:

 

ONK Datum Parcours
ONK Heren 31-08-19 Prinses Margrietkanaal, Kootsertille
ONK Dames 31-08-19 Prinses Margrietkanaal, Kootsertille
ONK Feeder 01-09-19 Prinses Margrietkanaal, Kootsertille
ONK Teams 14-09-19 Noordhollandsch Kanaal, Graftdijk
ONK Junioren 15-09-19 Noordhollandsch Kanaal, Graftdijk

 

 

  • Jan de Zwart was de eerste voorzitter van HSV de Edelkarper en vormde samen met Sjaak Sep (Secretaris) en Jan Massar (Penningmeester) het eerste DB van HSV de Edelkarper. Naast het DB bestond het overige eerste bestuur uit Janus Hoogemoed, Rinus Boogers, Adriaan van Loon en Rinus de Kok.

    Jan de Zwart is de naam gever van de Jan de Zwart Trofee waar op het zoute en zoete om gevist wordt. Op het zout water is de trofee voor de eerste dame van die wedstrijd en op het zoet voor degene met de meeste vissen in stuks.

  • Opa Massar was een fervent visser die op hoge leeftijd nog meeviste met de clubwedstrijden zoet en zout. Tijdens een jaarvergadering heeft hij een schenking gedaan aan de vereniging zijnde de "opa Massar" trofee waar elk jaar om gevist wordt op het zoet om de grootste karper en op het zout om de wedstrijd winst (de meeste cm). Voorwaarde van opa Massart was dat de vereniging ieder jaar een herinneringsbeker beschikbaar zou stellen aan degene die de opa Massar trofee het voorgaande jaar had gewonnen. Deze traditie leeft nog voort sinds de introductie.