Welkom op de website van HSV de Edelkarper

Wij zijn een hengelsport vereniging met een actieve zee boot vis club en een zout kant en zoet afdeling opgericht op 2 maart 1962

Via deze website trachten wij u te informeren over onze hengelsport vereniging en de hengelsport in het algemeen, mocht u vragen of content hebben ter aanvulling kun u ons bereiken via de mail link boven aan de pagina

Club Zout Competite

WedstrijdDatumParcoursTijdenOpmerkingen
1Sunday, April 14, 2019Domburg - 7 Golven12:00-16:00Vervist
2Sunday, May 26, 2019Aardappeldal10:00-14:00
3Sunday, June 16, 2019Westduin8:00-12:00
4Saturday, June 29, 2019AVOND WEDSTRIJD
5Sunday, September 15, 2019
6Sunday, October 20, 2019
7Sunday, November 17, 2019-
Sunday, November 24, 2019Vleeswedstrijd Bergse Diepsluis8:00-16:00

 

Verloop Competitie 2019

PlaatsDeelnemerTot_pntTot_LngtTot_aantGrtst
1Peet de Crom1196937
2Eric Otto272327
3Rik Croon351234
4Doortje van Wensen428128

 

Verslag Club Zout

De eerste club wedstrijd vervist aan Domburg zou plaats vinden aan de 7-golven.  Echter op de dag zelf waren er al veel afmelders en daar aangekomen bleek onze Rik op t verkeerde strand te staan (een afslag eerder) aan de baaiweg en vast te zitten in het zand.  Aangezien we toch met weinigen waren zijn we allen naar de Baaiweg getogen en na een belletje van Eric waar we waren uiteindelijk alle vissers (4!!) op de Baaiweg aanbeland.

De eerste vis een ferme zeebaars van 34 cm was voor Rik Croon binnen het uur vissen, hij bleef vissen voor de mui die inmiddels over te steken was maar toch te diep voor zijn laarzen waardoor hij in de brekende golven op t strand gooide waar Eric en Doortje stonden - en tot grote lol daar de eerste vis vandaan trok.  De schrijver zelf zat rechts van het paalhoofd en al vroeg op de zandplaat, eerst ver geprobeerd en daarna na de zeebaars kort maar geen soelaas.  Tegen de controleur gezegd dat ie me maar moest wekken om 4 uur en 15 minuten ingedommeld lekker in t zonnetje (warm ingepakt tegen de koude wind).  Toch wakker geworden na een anderhalf uur vissen en verrek.....een serieuze beet toch?....de eerste vis van het jaar was een feit: een vette bot van 37 cm.  Na die ene bot volgden er kort vissend nog 8 en zo werd ikzelf winnaar van de eerste wedstrijd in 2019!!

Had helemaal niet op vis gerekend, al helemaal niet toen we aan de waterkant stonden voor de redelijk diepe mui achteraf en al kijkende naar het water voor ons - maar het kan verkeren toch.

 

 

 

 

  • Jan de Zwart was de eerste voorzitter van HSV de Edelkarper en vormde samen met Sjaak Sep (Secretaris) en Jan Massar (Penningmeester) het eerste DB van HSV de Edelkarper. Naast het DB bestond het overige eerste bestuur uit Janus Hoogemoed, Rinus Boogers, Adriaan van Loon en Rinus de Kok.

    Jan de Zwart is de naam gever van de Jan de Zwart Trofee waar op het zoute en zoete om gevist wordt. Op het zout water is de trofee voor de eerste dame van die wedstrijd en op het zoet voor degene met de meeste vissen in stuks.

  • Opa Massar was een fervent visser die op hoge leeftijd nog meeviste met de clubwedstrijden zoet en zout. Tijdens een jaarvergadering heeft hij een schenking gedaan aan de vereniging zijnde de "opa Massar" trofee waar elk jaar om gevist wordt op het zoet om de grootste karper en op het zout om de wedstrijd winst (de meeste cm). Voorwaarde van opa Massart was dat de vereniging ieder jaar een herinneringsbeker beschikbaar zou stellen aan degene die de opa Massar trofee het voorgaande jaar had gewonnen. Deze traditie leeft nog voort sinds de introductie.