Historie Club zoet 2001

Zoetwater vissen 2001
Kl.DeelnemerPuntenBijz.
1Wim Rijsdijk10 pnt
2Nel Willemse15 pnt
3Rinus de Kok18 pnt
4Jan Willemse19 pnt
5Cor Willemse108 pnt
6Frank de Kok116 pnt
7Peter de Kort207 pnt
8Patrick Smeur403 pnt
Peter de Kort48 cmOpa Massar
Richard KantersHH Opa Massar
Cor Willemse262 stuksJan de Zwart
Cor WillemseHH Jan de Zwart

 

  • Jan de Zwart was de eerste voorzitter van HSV de Edelkarper en vormde samen met Sjaak Sep (Secretaris) en Jan Massar (Penningmeester) het eerste DB van HSV de Edelkarper. Naast het DB bestond het overige eerste bestuur uit Janus Hoogemoed, Rinus Boogers, Adriaan van Loon en Rinus de Kok.

    Jan de Zwart is de naam gever van de Jan de Zwart Trofee waar op het zoute en zoete om gevist wordt. Op het zout water is de trofee voor de eerste dame van die wedstrijd en op het zoet voor degene met de meeste vissen in stuks.

  • Opa Massar was een fervent visser die op hoge leeftijd nog meeviste met de clubwedstrijden zoet en zout. Tijdens een jaarvergadering heeft hij een schenking gedaan aan de vereniging zijnde de "opa Massar" trofee waar elk jaar om gevist wordt op het zoet om de grootste karper en op het zout om de wedstrijd winst (de meeste cm). Voorwaarde van opa Massart was dat de vereniging ieder jaar een herinneringsbeker beschikbaar zou stellen aan degene die de opa Massar trofee het voorgaande jaar had gewonnen. Deze traditie leeft nog voort sinds de introductie.